Tu poti fi mai mult

Tu poti fi mai mult

Se zice ca doar 3% dintre adulti au obiective scrise. Restul dintre noi muncim pentru ei. Ba mai mult, consideram acest lucru ca fiind unul bun.

De fiecare data cand unul incearca sa se ridice, il tragem la fund prin orice mijloc posibil: criticandu-l, folosind sarcasm, cu un sfat „prietenesc” bine plasat sau, pur si simplu, bagandu-l intr-o cutiuta stramta si purtandu-te cu el ca si cum ar fi asa.

La un moment dat, o sa se conformeze el… sau nu.

Esti un „vanzator de vise” sau un „hot de visuri”?

Exista o diferenta. Primul iti spune ca poti slabi 10 kile intr-o saptamana, folosind produsul lui miraculos. Ca poti agata cele mai frumoase femei din cluburi folosind sistemul lui unic compus din 8 pasi. Sau ca te poti imbogati peste noapte cu o investitie initiala de doar…

Al 2-lea nu a reusit sa iasa la suprafata, si acum incearca sa te „protejeze”. Cauta stabilitatea, nu incepe tu nimic, nu risca. Ce nevoie ai tu de sala, lasa ca esti frumos si asa. De ce nu termini de mancat tot din farfurie, nu stii cat m-am chinuit sa le prepar? Toate femeile sunt curve, daca nu le iei cadouri si nu le plimbi cu un BMW n-or sa se uite la tine. Asa ca gaseste-ti un loc de munca sigur, cu un salariu decent, si fa-ti niste credite pe 5 ani. Poate, poate ai si tu noroc.

Tu ai o putere imensa

Prin ceea ce crezi, prin ceea ce spui, prin propriul exemplu, poti sa-i provoci sau sa-i limitezi pe cei din jurul tau: sa incerce, sa se schimbe, sa devina mai mult. Ce invata cei din jurul tau uitandu-se la tine? Ce invata partenerul tau? Ce ar invata copilul tau?

Consideram personaje negative mafioti imbracati la costum si cu mustata sau batausi rasi in cap si cu tatuaje, insa putem fi mai mult decat un personaj negativ spulberandu-le visurile altora.

Nu esti asa popular daca ai o atitudine pozitiva. Trebuie sa nu-ti convina ceva, sa injuri si sa urasti pe cineva din tot sufletul. Asta capteaza atentia. Insa intri intr-un un cerc vicios. Dai ura, primesti ura, dai si mai multa ura si ajungi sa privesti situatia ca si cum asa ar trebui sa fie.

In fiecare dintre noi se afla o scanteie

Ma intreba lumea la bootcamp-ul de la Predeal de la ce vine Mayhem. Mayhem vine din credinta ca ai o „umbra”, o latura care se poate trezi in orice clipa. O voce care, la inceput, iti sopteste usor si care ajuge sa-ti urle in urechi, precum Stallone, cum ca „esti mai bun de-atat”. Ca te poti transforma, si mai mult de atat, ca poti produce o schimbare in viata celor din jurul tau.

“Mayhem” e atunci cand iti spui „pot sa fac o diferenta si voi gasi o cale de a ajunge acolo”. E vorba de acceptarea slabiciunilor si a fricii. De a avea curajul sa fii onest, in primul rand cu tine, fata de ceea ce vrei. De a te duce dupa acele lucruri, indiferent de obstacolele pe care le intalnesti in cale. Si, apoi, de a lasa o mostenire.

Ultimul punct nu e nevoie sa fie complicat. Poti produce schimbare printr-un act de voluntariat, printr-o donatie, sau poate fi, pur si simplu, o vorba de incurajare in momentul in care cel de langa tine are nevoie de asta.

Tu cum vrei sa-ti traiesti viata?

„Sa ai un sef fara chef si o munca stabila?” Sa traiesti de pe o zi pe alta, intr-un mediu pasiv, doar pentru ca simti nevoia de stabilitate? Sau vrei sa-ti pui amprenta intr-un fel?

Nu e nevoie sa ii salvezi unuia viata pentru a avea impact, e de ajuns sa-i salvezi „trairea”, prin ceea ce faci, prin ceea ce gandesti, prin ceea ce esti.

Cu totii avem puterea de a spune da, puterea de a spune nu, si puterea de a da din umeri.

Cu totii decidem daca facem sau nu facem ceva, daca sustinem pe cineva sau nu.

Cu totii putem distruge sau putem lasa in urma noastra lucruri extraordinare.

Incurajeaza, provoaca, alege sa te concentrezi asupra potentialului celorlalti si asa vei schimba lumea.

Trimite articolul prietenilor tai, pe:

 

Da Like si Follow, sa pastram legatura:

Posted by Leonard Dobre on Sunday, March 29, 2020