Legatura dintre sex si ce lasi in urma (in afara de pete)

Legatura dintre sex si ce lasi in urma (in afara de pete)

Articol scris de Iulian Novac, omul care l-a invatat pe Road Runner sa fuga de coiot; professional risk taker, betiv non-alcoolic, participa la maratoane pentru a strange bani pentru copiii suferinzi de cancer.

In ultimele saptamani sunt intr-o boom. O simt. Am tot timpul energie, sunt prezent, mereu vreau sa fac ceva si tind la tot mai mult. Mi-am canalizat energia in diverse activitati (productive, duh!) ca sa ‘am ce face’.

Si m-a lovit. Lucrez la sanatatea mea si conditia mea fizica de parca as vrea sa particip la Olimpice (nu, stati linistiti, nu ma duc la Londra vara asta). Citesc ca un bezmetic, aplic, le gandesc, le compar cu ce zic altii, experimentez. Citesc despre business, cum sa-ti creezi o afacere, imi pun intrebari, aflu lucruri incredibile. Ma intereseaza psihologia enorm, NLP, orice ma poate face mai bun.

Si m-a lovit. Intrebarea. DE CE? De ce fac toate astea? Ma dezvolt eu cat ma dezvolt. Poate o sa devin un superom. Poate o sa ajung cel mai sanatos, viril, bogat si iluminat barbat din lume. Dar DE CE?

‘Houston, we have a problem’. E ca si sentimentul ala cand decolezi cu avionul – ti se face un gol in stomac si in minte.

Desi contributia era o valoare mare de-a mea, nu am constientizat-o pe deplin. Scopul chiar si al dezvoltarii mele este ca, intr-un final, sa dau inapoi. Sa ma dezvolt atat de mult incat sa le pot da si altora.

E un tip, Dr. Paul. Foarte tare, psihiatru. A trecut prin toate frustrarile posibile (suna cunoscut?) si acum s-a specializat in lucrul cu barbatii. Ii citeam o carte si am dat peste ceva EXTRAORDINAR. Si anume:

Masculinitatea = Capacitatea de a atrage femei + Gradul de dezvoltare a misiunii tale in lume

La fel si la femei. Feminitatea = Capacitatea de a atrage barbat + Aderarea la o cauza mai mare decat ea.

Fie vorba intre noi, sentimentul cu misiunea e mult mai puternic la barbati pentru ca femeile sunt mai dragostoase si materne. Toti suntem egali dar diferiti.

Avand in vedere ecuatia asta, hai s-o detaliez un pic.

Cand te descurci bine cu femeile, parca ti-e mai bine si la scoala. De fapt, ti-e bine peste tot. Cand simti ca esti pe drumul tau (rezoneaza cineva cu asta sau vorbesc ca si cum as fi fumat iarba?) si faci progrese, parca femeile graviteaza in jurul tau.

Dar viata e un echilibru. (eu inca n-am invatat asta si ma stradui s-o fac cum vreau eu)

In ianuarie m-am despartit de prietena mea pe care o iubeam mult. Ca sa cunosc mai multe femei. (da, sunt atat de cretin si sincer) De atunci, focusul meu, paradoxal, l-am luat de pe femei. Asta pentru ca am inceput si mai in forta pe drumul de autocunoastere.

Dar am observat ceva FOARTE interesant:

Ori de cate ori ma focusam pe femei sau imi iroseam energia sexuala, eram mai letargic. Asta inseamna sex sau masturbare. (da, am spus cuvantul magic) Asta pentru ca e simplu – relatiile nu sunt usoare. Nu daca vrei ceva mai profund. Cer energie, atentie si timp. Si energia sexuala, cum zicea Napoleon Hill, poate fi cultivata pentru a crea lucruri extraordinare.

Concluzia? De cand nu am mai facut asta parca sunt o masina. Imi vin sute de idei, am facut progrese enorme pentru a afla misiunea mea in viata, viziunea mea pentru urmatorii ani cat si ce vreau sa las in urma. (nu, nu am cancer)

Acum, cu ce poti pleca de aici fara a-ti irosi timpul citind cuvintele unui tampit? Fii constient unde ti se duce energia. Cultiv-o cum trebuie. Poate esti ca mine, spui ca nu-ti trebuie mai multa. Dar energia psihica/emotionala e acolo si creste sau scade singura. Ma indoiesc ca liderii (din orice domeniu) se trezesc cu greu dimineata si n-au chef de munca.

Facebook? Ai prea multe lucruri in jur pe care nu le folosesti? Stai cu prietenii doar ca sa ‘treaca vremea’? Ai un partener care te trage in jos?

Nu ma intelege gresit. E ok. Dar va veni la un moment dat intrebarea – eu ce vreau de fapt de la viata? De la mine? Ce vreau sa fac in timpul asta pe care-l am aici?

Si eu am fugit de intrebarile astea. Pentru ca sunt al dracului de infricosatoare. Faceam ORICE doar ca sa nu le infrunt. Dar in momentul in care am avut curajul sa raspund la ele, toata lumea mi s-a rasturnat. Si am inceput sa gandesc invers, dinspre moarte spre viata. Si cu permisiunea lui Leonard, o sa vorbesc data viitoare despre mostenirea pe care o lasam in urma.

Trimite articolul prietenilor tai, pe:

 

Da Like si Follow, sa pastram legatura:

Posted by Leonard Dobre on Sunday, March 29, 2020