Eu nu pot sa-ti schimb viata

Eu nu pot sa-ti schimb viata

Un program, un curs sau un seminar nu te poate schimba si nu te poate motiva. Poate doar sa-ti ofere informatii. Sunt sanse foarte mari ca, dupa euforia pe care o simti in timpul programului, sa te intorci de unde ai plecat. Declicul de care ai nevoie ca sa te schimbi se produce, in mod real, in 2 cazuri:

1. Traiesti o trauma – o boala, un accident, moartea unei persoane apropiate, despartire de partener.
2. Descoperi ceva maret, o cauza mai mare decat tine, ceva care te misca profund.

In ambele cazuri, poti sa-ti dai seama ca s-a produs declicul pentru ca nu mai te simti cum te simteai pana acum in mod normal. Ai fluturasi in stomac, simti o energie care te ghideaza, simplul fapt ca te gandesti la cum o sa fie viitorul tau iti face pielea de gaina.

Un produs informational e ca o carte de magii, asta cand tu esti un simplu discipol. Tot ai nevoie de o bagheta magica, de antrenament si de batranul intelept care sa te treaca prin ritualul de initiere.

Dar e responsabilitatea ta ca butonul de ON sa ramana aprins, nu a celor de la care primesti informatii. De aceea si esueaza majoritatea celor care vor sa se schimbe, pentru ca nu se simt in control asupra propriei lor vieti.

Simpla citire, ascultare sau vizionare de materiale nu e de ajuns. Trebuie sa faci extra-work si sa vezi cum poti sa aduci toate invataturile alea in viata ta. Trebuie sa ai o viziune, un plan general si pasi de actiune. Trebuie sa-ti creezi obiceiuri care duc la stilul de viata pe care vrei sa-l ai.

Nu e de ajuns sa stai intr-o pauza de masa si sa te gandesti cam ce ai vrea sa obtii, sa faci si sa devii. Obisnuieste-te sa scrii tot, obisnuieste-te sa-ti faci liste, indiferent cat de ciudat ti se pare. Ai o problema? Deschide un Notepad. Nu stii incotro te indrepti? Deschide un Notepad. Rupe-ti timp 30 de minute sa stai tu cu tine si sa-ti pui intrebari. Scrisul te scoate din cutia ta mentala si te ajuta sa creezi conexiuni pe care nu le puteai genera daca doar faceai head-work.

Care e diferenta dintre mine si tine? Tu citesti un articol sau urmaresti un clip, eventual faci un exercitiu scris si crezi ca te-ai scos. Eu lucrez in fiecare zi sa ajung unde vreau sa fiu. Am un caiet al visurilor, am task-uri de completat, am un jurnal de dezvoltare personala in care-mi monitorizez evolutia. Eu investesc zilnic in mine pentru ca schimbarea sa fie reala.

Tu ce faci in fiecare zi pentru tine si pentru viitorul pe care ti-l doresti?

Trimite articolul prietenilor tai, pe:

 

Da Like si Follow, sa pastram legatura:

Posted by Leonard Dobre on Sunday, March 29, 2020