Sarcasm si Maturitate

Sarcasm si Maturitate

Sarcasmul e pentru dezvoltare personala ce e masturbarea pentru sex. Un inlocuitor slab, o satisfactie ieftina. E masca pe care ti-o pui ca sa ascunzi ce simti cu adevarat in fata persoanelor din jur. E masca pe care ti-o pui inclusiv in fata ta, ca sa fugi de propriile tale sentimente.

Ce este sarcasmul? Poate fi raspunsul tau instant la ceea ce consideri prostie sau naivitate, insa in majoritatea cazurilor, e reactia ta la un anumit lucru care te deranjeaza, care te zgandare intr-un fel. Si in loc sa-l infrunti “head on”, intr-un mod matur, ajungi sa dai cu ciomagul intr-un stil cat mai subtil posibil.

Insa sarcasmul nu e un mijloc de evolutie, ci un mecanism de autoaparare. E un mod in care te faci sa te simti inteligent, superior, incercand sa-l cobori pe celalalt, scazandu-i valoarea sau stima.

Ce este maturitatea? In acest context, maturitatea este definita prin actiune. E atunci cand ai depasit stadiul de sarcasm, cand iti dai seama ca totul e “in curtea ta”. In loc sa-i trantesti celuilalt o replica “s-o tina minte”, stai si te intrebi: Ce ma face sa reactionez in acest mod? Ce demoni am de care incerc sa evadez? Si-i faci prieteni, intelegandu-i.

Ai tendinta sa fii o persoana sarcastica? Chiar daca tu il vezi pe ala din fata ta ca e prost, stai si intelege-i punctul de vedere. Daca il asculti cu adevarat, chiar s-ar putea sa inveti cate ceva.

Cum tratezi o persoana sarcastica? Nu ai de ce sa intri in contre, n-o sa faci nimic altceva decat sa pui benzina pe foc. Intelege, in schimb, ce se afla in spatele comportamentului: anumite evenimente care au dus la frustrari, nesigurante, suparari, tristeti, dezamagiri, toate represate, toate ascunse.

Raspunsul matur e ca niciodata sa devii defensiv sau suparat. In schimb, confrunt-o intr-un mod cat mai “parintesc”: Ce incerci sa ascunzi, zicandu-mi lucrurile astea? Ce simti cu adevarat? De ce anume fugi?

Trateaza sarcasticul cu un suflet generos si cu zambetul pe fata, are nevoie.

Trimite articolul prietenilor tai, pe:

 

Da Like si Follow, sa pastram legatura:

Posted by Leonard Dobre on Sunday, March 29, 2020