Pretul pe care-l platesti

Pretul pe care-l platesti
Suntem inconjurati de pilule magice. Poarta-te in felul asta si o sa ai drept rezultat cutare lucru. Du-te la interviuri si baga-i angajatorului pe gat ce vrea sa auda. Creeaza-ti o identitate de succes, si foloseste “ce functioneaza” ca sa atragi atentia celorlalti.

Daca iti ascunzi adevarata identitate si obtii succes in modul asta, acel succes vine cu o mare povara pe capul tau, aceea de a te comporta tot timpul asa cum arati ca esti. Vei avea povara de a te ridica la acel standard. Ce te faci cand nu mai poti? Sa te ridici la un anumit standard de performanta este un lucru bun, sa te ridici la un standard fals, care iti este impus, nu e.

De ce facem asta? Ne este teama de cine suntem, ca nu suntem destul de buni asa cum suntem acum si trebuie sa ne protejam cumva. Neapreciandu-ne indeajuns de mult si vrand sa fim altcineva, nu facem decat sa generam mai mult haos in viata noastra.

Neacceptandu-ne, nu putem sa simtim pace si armonie inauntrul nostru. Astfel, nu putem sa-i acceptam nici pe cei din jurul nostru. De ce? Pentru ca vom incerca tot timpul sa proiectam acel standard in jur, ca si cum ar fi cel mai bun lucru de pe fatza pamantului, insa ce vom proiecta va fi la fel de inarmonios si de confuz ca si noi.

In spatele acestei dorinte de a ne purta “cum trebuie”, se afla emotii, de frica, de anxietate, de nervozitate. Cum am ajuns aici? Lasandu-ne supararea sa se transforme in monstrii. Trebuie sa te intorci exact la acea stare, la acea suparare si nemultumire pe care ai avut-o la inceput, si sa lucrezi cu ea dintr-un punct de putere.

Nu prin “afirmatii”, “sunt tare”, “sunt puternic”, “pot sa fac asta”. Cand te fortezi sa fii increzator, asta e un semn clar ca nu esti nici macar aproape de a fi increzator. Vorbesc de o stare in care esti asa intr-un mod natural, in care nu trebuie sa te ingrijorezi ca lucrurile nu sunt asa cum vrei sa fie, si acea stare o obtii numai atunci cand “you let go”, cand nu mai te incarci cu obligatiile celorlalti, sa te porti intr-un mod, sa fii intr-un mod.

Cum ar fi viata ta acum daca nu ar mai trebui sa fii cum iti spun cei din jurul tau sa fii?

Trimite articolul prietenilor tai, pe:

 

Da Like si Follow, sa pastram legatura:

Posted by Leonard Dobre on Sunday, March 29, 2020