Te lupti ca Don Quijote cu morile de vant

Te lupti ca Don Quijote cu morile de vant

Am fost, cu totii, invatati de televizor sa credem ca intr-o zi vom fi milionari, zei ai cinematografiei si staruri rock, dar nu vom fi. Incet, incet, invatam lucrul asta. Si suntem tare, tare ofticati.

Ne uitam la cei care au succes ca la niste zei, dar daca ajungem sa-i cunoastem mai bine, aflam ca majoritatea sunt mai fucked up decat am putea sa ajungem vreodata, si asta din cauza presiunii la care sunt supusi in fiecare zi.

N-o sa fii niciodata destul de faimos, n-o sa ai niciodata destui de multi bani, si cel mai probabil o sa ajungi un attention whore incercand sa cresti in ierarhie. Este o lupta pe care ai pierdut-o din start, pentru ca tot timpul o sa fie unul mai mare si mai tare decat tine. Si atunci cum te definesti? Cum te vezi tu in fata ta?

Uita-te la “celebritati” si lumea in care traiesc. E un Matrix compus jumate din oi si jumate din papusi gonflabile. E ca si cum ar fi venit unul cu o stampila mare cu FALS si ar fi marcat fruntile tuturor. Daca ziua esti inconjurat de persoane obsedate sa ajunga in top, noaptea ajungi sa faci sex cu bucati de silicon.

Esti nefericit si vrei sa te schimbi pentru ca lumea sa te placa. Acum nu mai urmezi regulile societatii, ci regulile “elitelor”. Problema e ca tot traiesti viata altora, in loc sa te concentrezi pe ce vrei tu cu adevarat, si ce o sa obtii defapt e ca o sa atragi in viata ta fix persoane care se dau drept altcineva. E un joc de sah sinistru in care pierzi orice mutare ai face.

Te invit sa te uiti la un episod dintr-un show gen Survivor sau Rataciti in Panama. Daca te lasi distras de ce fac ceilalti din jur sau de ce ar fi trebuit sa faci si nu ai facut, chiar pentru o milisecunda, s-a terminat.

Un lider nu urmeaza reguli si nu incearca sa fie lider. Un “alfa” nu urmeaza reguli si nu incearca sa fie “alfa”.

Nu evoluezi daca colectionezi trofee si incepi sa te dai mare cu ele, daca mergi cu nasul pe sus si ai impresii de mare om.

Singurul mod in care poti sa fii implinit e sa inaintezi pe drumul tau, fara sa-ti pese de locul pe care ajungi.

Trimite articolul prietenilor tai, pe:

 

Da Like si Follow, sa pastram legatura:

Posted by Leonard Dobre on Sunday, March 29, 2020