Miscarea social-culturala Mayhem.ro

Miscarea social-culturala Mayhem.ro
Nu o sa explic ce inseamna termenul “mayhem”, te las sa descoperi singur, insa vreau sa-ti explic ce reprezinta el pentru mine. Mayhem inseamna schimbare, opusul apatiei, actiune.

In filmul Freedom Writers, pe care-l recomand din toata inima, e o scena de “debate” intr-o clasa de copii fara conditii materiale, iar pe tabla scrie “misogyny and mayhem in gangsta rap music”. Profesoara din acea clasa si-a dat seama ca, desi ea avea un curriculum de urmat in ora ei, acesta nu ii ajuta cu adevarat pe acei copii in rezolvarea problemelor lor.

Atunci mi-a sarit in ochi cuvantul Mayhem si ce asemanare e intre ce se intampla intr-un alt film de mare clasa, Fight Club. Cum in ambele filme, personajul principal incearca sa instaleze Scop si Semnificatie in viata sa si in viata celor din jurul lui, insa felul in care acest lucru este realizat este complet opus in comparatie, unul urmand calea distructiva iar altul calea constructiva.

Ce ma determina sa lucrez la proiectul asta? Vreau un blog pe care sa vreau sa-l citesc in fiecare zi, care odata ma inspira pe mine si odata ii inspira si pe ceilalti. Am observat ca nu exista la noi bloguri care sa trateze 3 subiecte majore din punctul meu de vedere: minimalismul, independenta si leadershipul.

Independenta de care vorbesc poate fi diferita de modul cum privesti tu termenul. Ea are anumite parti componente si anumite dimensiuni in viata ta. Astfel ai independenta financiara, cand nu depinzi de altcineva pentru banii pe care-i castigi, independenta geografica, cand esti liber sa calatoresti si sa ai grija de tine chiar si intr-un stil de viata nomadic.

Nu in ultimul rand: independenta mentala, atunci cand nu mai esti influentat de modul de gandire al celor din jurul tau, cand nu te mai afecteaza valurile de negativitate din exterior, cand faci ceea ce vrei cu adevarat in orice clipa si esti liber sa-ti creezi viata exact asa cum o doresti.

Minimalismul e un stil de viata pe care-l adopti pentru a deveni independent. Are rezultate imediat vizibile, e cel mai simplu de realizat in termeni de aplicabilitate dar si cel mai greu la nivel emotional. Minimalism nu inseamna doar sa scapi de lucrurile de care n-ai nevoie, dar si de obiceiurile de care n-ai nevoie, de mentalitatile si chiar de obiectivele care iti impovareaza viata.

Leadershipul poate fi diferit de felul cum il privesti la momentul actual. Leadership nu inseamna sa fii un dictator care da ordine in stanga si in dreapta. Leadership, la cel mai inalt nivel, este iubire. Singura iubire adevarata este iubirea neconditionata, si nu neaparat pentru o persoana anume. Poate fi iubire pentru lume, iubirea pentru o anumita activitate, iubirea pentru o idee.

Curiozitatea m-a determinat sa investighez de ce acesti oameni au ramas in istorie ca personalitati reprezentative pentru leadership. Ce am descoperit a fost cu adevarat fantastic, poti zice ca viata lor depaseste o opera de fictiune de calitate.

Felul in care si-au depasit obstacolele din viata lor si cum au adaugat plus-valoare vietii celorlalti, atitudinea, intreaga lor activitate sunt lectii care ne sunt oferite pentru a ne inspira, pentru a ne schimba mentalitatile si chiar actiunile in viata de zi cu zi.

Obiectivul meu este:

1. Sa tratez dezvoltarea personala cu un scop bine definit: sa ajungi sa te ajuti pe tine, devenind independent, si sa ajuti lumea, cultivand calitatile de lider.

2. Sa disec mentalitatile, atitudinile, comportamentele si actiunile celor care au ajuns deja sa le stapaneasca, si pe masura ce avansez mai mult in domeniu, sa postez ce realizari am avut in ceea ce le priveste.

In urmatorul articol voi vorbi despre avantajul de a gandi orice lucru din viata ta in termeni de “Baby Projects”.

Trimite mai departe:

 

Pastram legatura:

Posted by Leonard Dobre on Sunday, March 29, 2020