Laissez Faire Novelty – Raport de juma’ de luna

Laissez Faire Novelty - Raport de juma' de luna
O sa intrerup un pic tiparul de pana acum, sa mai scriu la sfarsit de luna cum a mers sa fac ce mi-am propus, si o sa fac un pic de auto-analiza. In martie, mi-am propus sa las totul in voia sortii, “let the chips fall where they may” cum s-ar zice, si de fiecare data, cand se iveste ocazia, sa fac ceva ce nu am mai incercat pana acum. Cum a decurs toata treaba in prima jumatate a lunii martie?

Am inceput luna in forta cu intalniri pe la diverse evenimente. Dupa aceea: programari pe la medic, trimiteri de la un doctor la altul, stat prin spitale pe la ore tarzii pe motiv ca intarziase doctorul, stat peste program sa astept un rezultat. Se poate considera lucru pe care nu l-am mai facut vreodata? Indubitabil. Dupa aceea, lantul de negativism a continuat garla: probleme in familie, bad news, persoane care au murit peste tot in jurul meu. Cireasa de pe tort a fost zilele trecute, cand a venit nasa-meu la mine, si dupa ce m-a tocat mental cu “tu cand te insori?” si alte faze de genul, mi-a dat perversa de pe targu ocna: “eu mai am putin de trait, am inceput sa-mi fac cavou”…

Desi te afecteaza la un anumit nivel, nu scriu randurile astea ca sa ma plang. Tot ce am scris mai sus sunt, la o adica, niste scuze. Important e momentul de analiza, ce poti sa inveti despre tine cand treci prin faze de genul. Daca inainte eram blocat total si intram intr-o stare “liminala”, cum ar spune Robert Moore, acum am ajuns sa ies din starea aia mult mai rapid.

Cum am ajuns la nivelul asta? Prin multe experiente de cacao de-a lungul timpului, pe principiul “ce nu te omoara te face mai puternic”. Tin minte, la o endoscopie, imi zice doctorul “sa stai linistit ca n-o sa te doara” la care raspunsul meu a fost ceva de genul “sa ma doara, hit me”. Se uitau asistentele la mine ca la felul 14. Ne stransesera in cabinet cate 2-3, si in timp ce restul tuseau de para focului, eu n-am scos nici un sunet. Rationalizand, ma gandesc ca la cate “lovituri” am primit, atat pe plan fizic (arcade sparte, picioare in ghips, copci) cat si pe plan emotional, am devenit cumva centrat in puterea mea interioara.

Intorcandu-ma la subiectul lunii, am observat ca principiul de “laissez faire” nu e eficient pentru mine. Deh, sunt ENFP, cica sunt genul creativ, haotic. Daca inainte ma antrenasem oarecum sa fiu organizat, acum am experimentat sa vad daca totul merge de la sine, dupa acea perioada de organizare. Nu merge. Nu a intrat in reflex, nu am ajuns inca la acel nivel in care sa nu mai trebuiasca sa-mi planific, macar rudimentar, ce urmeaza sa fac in acea zi. Tot timpul se gasesc cateva lucruri care sa-mi fure din energia pe care o puteam canaliza spre ceva constructiv, mai ales in cazul in care ma confrunt cu negativism, si daca nu am un minim de organizare, se taie firul complet.

Din aceasta cauza, inchei experimentul “laissez faire” si revin la programul rudimentar de organizare pe care il aveam inainte, care functiona pentru mine:

1. Tracking de obiective cu ajutorul “Joe’s Goals”.

2. Foldere pe desktop, cu numele task-urilor imediate sau unice pe care trebuie sa le duc la bun sfarsit in acea zi, si sincronizare cu Dropbox intre mai multe device-uri.

Articol din seria: Cum fac din 2011 cel mai bun an de pana acum

Trimite articolul prietenilor tai, pe:

 

Da Like si Follow, sa pastram legatura:

Posted by Leonard Dobre on Sunday, March 29, 2020