Iluzia Schimbarii

Iluzia Schimbarii

Se zice ca 88% din planurile pe care ti le faci de anul nou esueaza. Cate dintre rezolutiile pe care ti le-ai setat in 2011 ti le-ai si indeplinit? Am un pont pentru tine: concentreaza-te asupra unui singur lucru. O viziune, un scop, un focus. Tot ce faci, tot ce practici, tot ce inveti, fa sa fie congruent cu acea imagine. Nu se intampla nimic magic odata cu inceperea anului, tu faci ca lucrurile sa se intample.

Eu am rezolutii, insa nu sunt facute de anul nou. Singurele dati cand am “umblat” la ceea ce vreau au fost odata la mijlocul primaverii, si odata la inceputul toamnei. Sunt modificari minore, care apar inevitabil pe baza feedback-ului si experientei pe care o capeti pe parcurs. Poate parea ca te bat la cap cand iti zic sa-ti faci caietul visurilor, dar e cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci pentru tine.

Anul trecut l-am inceput cu un obiectiv clar: sa elimin tot ce nu imi era de folos. Schimbarea a fost de durata, pentru ca in decembrie a trebuit sa fac foarte putine lucruri care sa duca la nivelul de simplitate si claritate pe care mi-l doream. Am inceput sa fiu mai proactiv; sa ma indrept, cu usurinta, spre lucrurile pe care le vroiam. Asta se intampla foarte usor atunci cand devii cu adevarat curios in loc sa-ti fie frica de schimbare: OK, ce o sa se intample daca fac asta? Cum anume o sa ma simt? Ce efect va avea asupra mea?

Mi-am pus disciplina pe pilot automat. Dupa cum ziceam si in articolul despre cum sa-ti imblanzesti facebook-ul, am alarme si task-uri planificate pentru toate activitatile “rutiniere”. Asta imi permite sa fiu creativ si organizat in acelasi timp.

Mi-am schimbat regimul alimentar. Singurele sarmale pe care le-am mancat de craciun si anul nou au fost cu ciuperci si quinoa (17 ron in Mega Image). Am anturaje noi. Am oameni noi cu care colaborez. Mai presus de tot, am devenit extrem de constient in alegerile pe care le fac, si asta are cel mai mare impact pe termen lung.

Vrei sa vezi schimbari in viata ta? Un inceput de an nu e de ajuns. Totul incepe de la tine, indiferent ca e 1 ianuarie sau 11 august. Afla ce vrei cu adevarat, planifica, schimba-ti actiunile pe care le faci in mod zilnic, si nu lasa pe absolut nimeni sa se puna in calea ta.

Pe final, vreau sa va multumesc: Teodora Marian, Iulian Novac, Stefan Stratulat, Cristian Ciuberea, Constantin Campean, Cristi Pavel, Lucian Motoc, Dragos Toma, colegilor din grupurile de mastermind si outdoor, si tuturor “greilor” care m-au sustinut si m-au ajutat sa cresc.

La multi ani pe 2012, make-it count!

Articol din seria: Cum fac din 2011 cel mai bun an de pana acum

Trimite articolul prietenilor tai, pe:

 

Da Like si Follow, sa pastram legatura:

Posted by Leonard Dobre on Sunday, March 29, 2020