Greedy Bastard end of month

Greedy Bastard end of month
Inca din aprilie incepusem sa ma preocup mai mult de educatia mea financiara. M-am abonat la mai multe publicatii online, am inceput sa citesc mai multe carti despre educatie financiara, chiar am studiat principii de contabilitate. Insa ma gandesc ca lucrurile astea nu va ajuta cu ceva concret, de aceea vreau sa va prezint cea mai importanta lectie pe care am invatat-o pana acum in ceea ce priveste educatia financiara.

Toata luna asta am fost egoist, in sensul ca m-am preocupat aproape exclusiv de dezvoltarea mea personala. Insa ce am invatat a fost ca lucrul asta nu e de ajuns pentru succes financiar.

Sa luam drept exemplu un angajat. Care este motivatia pentru care acesta merge la munca? Sa aiba bani sa supravietuiasca, sa-si intretina familia, sa-si poata permite anumite “delicii” ale vietii. Cate persoane ajuta la sfarsit de luna? Una singura, isi ajuta seful.

Sa luam acum ca exemplu tipul liber profesionist. Motivatia in cazul acestuia e sa aiba independenta pe care nu i-o poate oferi un loc de munca, si chiar poate spune ca ajuta mai multe persoane pe care le are drept clienti, insa este limitat de timpul propriu, de energia proprie investita, de capacitatea pe care o are pentru munca, si chiar ajunge sa se epuizeze pe masura ce ajuta mai multe persoane.

Ajungem si la tipologia patronului. Care este motivatia acestuia? Normal, incorporeaza motivatiile celor de mai sus, insa acesta are dorinta sa ajute cat mai multe persoane. Are o echipa care munceste si gandeste pentru el, nu se simte epuizat la sfarsit de zi, ii ajuta pe cei carora le ofera salariu, si mai departe isi ajuta clientii, care cresc odata ce creste si echipa.

Daca ne luam dupa cultura populara, un patron este hraparet, isi plateste angajatul atat cat sa nu vrea sa plece si isi mulge clientii de bani pentru un profit cat mai mare, insa daca ne gandim la imaginea de ansamblu, un patron este un om “mai bun” decat un angajat si un liber profesionist, pentru ca el “creeaza” pentru cat mai multa lume: creeaza locuri de munca, creeaza locuinte, creeaza produse care ajuta si imping spre progres.

Ce concluzii putem trage? Cu cat ajuti mai multa lume, cu atat ai mai mult succes. Cum nu poti sa ajuti mai multa lume de unul singur, trebuie sa-ti formezi o echipa care lucreaza impreuna pentru un scop anume.

Sunt 3 factori principali care trebuiesc luati in calcul:

  1. pasiunea
  2. rezolvarea de probleme
  3. banii

Sa te concentrezi doar asupra banilor este un lucru prost. Sa te concentrezi doar asupra pasiunii si a creatiei la fel. Trebuie sa gasesti o modalitate in care iti folosesti pasiunea ca sa ajuti cat mai multi oameni si in felul asta sa te imbogatesti. Intr-un final, succesul ti-l determina numarul de oameni pe care ai ajuns sa-i ajuti. Tu cum poti ajuta cat mai multi oameni?

Articol din seria: Cum fac din 2011 cel mai bun an de pana acum

Trimite articolul prietenilor tai, pe:

 

Da Like si Follow, sa pastram legatura:

Posted by Leonard Dobre on Sunday, March 29, 2020