Ganduri despre ritualul de dimineata

Ganduri despre ritualul de dimineata
Citeam ce scria Abel (Daniel Zarnescu) pe “Importanta ritualului de dimineata” si mi-am dat seama ca nu am tinut niciodata o agenda. Nu stiu ce efect ar avea asupra mea, deci ar fi interesant ca experiment.

De ceva timp m-am decis sa imi incep ziua cu ritualul de dimineata descris de Zan Perrion. Cum decurge un astfel de ritual? Cum a fost azi de exemplu? M-am sculat din pat, am verificat e-mail-ul si google reader-ul, am bagat in bookmarks paginile pe care vroiam sa le citesc si am inchis monitorul.

Am deschis geamul si am stat pe fereastra o jumatate de ora doar cu intrebarile astea 2 in minte: Cine sunt azi? Ce voi realiza azi? M-am surprins analizand oamenii care treceau pe strada. Cine sunt ei, ce indeplinesc ei azi? Am observat un vecin, imbracat in trening, cum pleaca sa-i antreneze pe pustanii de la bazin. E instructor de inot. M-am gandit cum a ajuns aici, mi-am adus aminte ce influenta a avut tatal lui in formarea sa, inca de cand eram mici si ne jucam cu mingea pe afara.

Am vazut pustoaice care intra in blocul de garsoniere si ma gandeam cum si-au obtinut independenta de la o varsta atat de frageda. Am vazut o mama cu copilul imbracat in uniforma scolara si ma gandeam ce inseamna asta, disciplina sau obedienta? Cine e femeia aia azi? Isi indeplineste rolul de parinte. Cand nu e parinte, ce este? Ce pot sa invat eu de la oamenii astia?

Am mancat o banana si m-am bagat sub dush cu aceleasi intrebari. Cum pot sa raspund la intrebarile astea? M-am gandit la Robert Moore si la arhetipurile de King, Warrior, Magician, Lover; la Power vs Force al lui David Hawkins. Ce o sa fiu azi, un “do-er”, un “creator”?

Am iesit din baie si am inceput sa meditez. Si in linistea aia mi-au venit raspunsuri, nu doar pentru ziua asta, cat si pentru perioada urmatoare; ce trebuie sa fac mai departe. Tin minte cum imi propuneam sa fac 100 de lucruri intr-o zi si ajungeam sa fac doar 3-4. Asa ca m-am decis sa urmez principiul lui Leo Babauta: daca ar fi doar 3-4 lucruri pe zi pe care le-ai face, care ar fi acelea? Care sunt cele mai importante lucruri care te fac sa te simti implinit la sfarsit de zi?

Si mi-au venit raspunsurile: O sa scriu un post pe blog despre tot procesul asta prin care am trecut. Ce sunt? Sunt un invatator. O sa continui studiul proceselor de initiere. Sunt un student in acelasi timp. O sa ma auto-analizez si o sa mai adaug bucati de puzzle la exercitiile de leadership pe care le-am scris. Sunt un psiholog. La Toastmasters, de obicei, sunt “magician”, in ultima luna avand roluri in fiecare sesiune, insa azi nu am nici unul. De ce sa ma duc azi? Ca sa-i ajut pe ceilalti, sa le ofer feedback si sa devina mai buni. Ce sunt? Sunt un elder. “I’m all of those and none of those.”

Atunci cine sunt eu per total? Si mi-a venit in gand citatul pe care l-am scris in articolul despre Kung Fu: nu antrenezi un copil sa devina barbat, ci un print sa devina imparat. Dupa asta, am putut sa privesc mai departe si sa-mi dau seama care sunt urmatorii pasi pe termen lung.

Tu stii incotro mergi? Tu cine esti azi?

Trimite articolul prietenilor tai, pe:

 

Da Like si Follow, sa pastram legatura:

Posted by Leonard Dobre on Sunday, March 29, 2020