Exercitii pentru dezvoltarea ta ca lider – Partea 2

Exercitii pentru dezvoltarea ta ca lider - Partea 2
Acum ca am facut exercitiul “povestea personala” si stim de unde am venit, e timpul sa vedem incotro vrem sa ne indreptam. Cum vrem sa arate lumea in care traim? Pentru asta avem exercitiul viziunii.

Gandeste-te la cel putin 3 lucruri majore pe care le vrei schimbate in societatea in care traiesti. Ia in calcul experientele pe care le-ai avut pana acum, atat cele pozitive cat si cele negative. Nu te gandi la blocaje, nu te gandi la motive de ce acel lucru nu e posibil, nu te gandi cum societatea ar ajunge acolo, nu te gandi daca e sau nu realist. Cuvantul cheie este “majore”.

Ia fiecare idee, si in dreptul ei scrie “de ce”. De ce acel lucru este important? Care sunt motivele pentru care ai scris acel lucru? E acea idee in concordanta cu valorile tale principale? Foarte important lucrul asta. Care ar fi impactul ei? Cum ar arata lumea?

Daca ai scris o idee ambigua, care ar fi un obiectiv, un rezultat masurabil, un rezultat palpabil al aplicarii acelei idei? Acel obiectiv trebuie sa te scoata din zona de confort, trebuie sa te miste, sa te forteze sa te schimbi ca sa-l atingi, sa te forteze sa inveti lucruri noi, sa-ti dezvolti skill-uri noi, sa experimentezi lucruri noi.

Acum gandeste-te ce gen de persoane ar fi interesate sa construiasca acel viitor. Cu cine trebuie sa te afiliezi ca sa ajungi la acel rezultat? Unde gasesti acele persoane?

In acest moment ai un spatiu de umplut, intre unde esti tu acum, unde sunt ceilalti in momentul actual, si acel viitor cu rezultate palpabile. De acest lucru se va ocupa urmatorul exercitiu.

Trimite articolul prietenilor tai, pe:

 

Da Like si Follow, sa pastram legatura:

Posted by Leonard Dobre on Sunday, March 29, 2020