Cum naiba sa ma iubesc pe mine?

Cum naiba sa ma iubesc pe mine?

O sa afirm un lucru “controversat” in domeniul dezvoltarii personale. Sa te compari cu altii e un lucru extrem de bun. Problema e ca nu stii s-o faci cum trebuie. Sa faci o comparatie care sa-ti fie de folos, o comparatie pozitiva, e sa te uiti la ceilalti si sa vezi unde poti ajunge. Fara sa te descurajeze nivelul la care te afli, fara sa te limitezi si fara sa te faca sa renunti. In loc sa devii ciudos pe cei din jur care au succes, du-te si intreaba-i: “Cum ai ajuns unde ai ajuns? Ce trebuie sa fac eu ca sa ajung in acelasi punct?” Apoi fa pasi si vezi-ti de treaba ta din acel moment.

Doar daca ai un caracter slab o sa te traga in jos comparatia si o sa ajungi sa ai o atitudine pasiv-agresiva. Trebuie sa te accepti pe tine asa cum esti, sa-ti accepti situatia curenta, chiar sa contemplezi asupra nivelului la care te afli acum. In acelasi timp, trebuie sa ai o viziune si pasi de actiune sa ajungi acolo. Sa tragi tare, dar sa te si calmezi si sa te bucuri de lucrurile care se afla in fata ta.

Trebuie sa stii cand sa fii rigid si cand sa fii flexibil. Fii rigid in viziune, in sensul ca nu lasi pe nimeni sa te opreasca sa ajungi unde vrei sa ajungi, dar fii flexibil in felul cum iti atingi obiectivele.

Elimina obligatiile “instalate” de catre cei din jur si pune-te pe tine pe primul loc. Rupe-ti timp sa fii tu cu tine. Doar asa o sa ai certitudinea ca vei putea oferi valoare si calitate.

Singura datorie pe care o ai e una de dezvoltare personala, sa accepti daca ai putin, insa niciodata sa nu te multumesti cu putin. Sa te duci dupa acele lucruri de care iti este frica, pentru ca doar atunci cand riscam si vedem ca inca suntem teferi si nevatamati dupa aia, obtinem increderea de sine ca vom putea trece cu brio peste urmatorul obstacol pe care ni-l va arunca viata in cale.

Daca ai emotii care te coplesesc, spune tot ce ai pe suflet si ia deciziile pe care ti-e frica sa le iei.

Ai curaj sa te auto-descoperi, sa vezi din ce esti facut cu adevarat. Ai curaj sa-ti schimbi anturajul, insa vezi ce poti invata de la cei care nu sunt cu tine. Nu inceta niciodata sa inveti. Fii curios pentru ca poti deveni expert doar in acele lucruri asupra carora esti cu adevarat curios.

Daca esuezi, esueaza “epic fail”. Apoi ia o pauza, vezi ce ai de invatat din asta, baga la cap, incearca din nou, dar incearca in alt mod. Foloseste-te de critica negativa pe care o primesti in loc sa te enervezi. Gaseste cai sa evoluezi pe baza acelei informatii. In loc sa-ti zici “sunt praf”, spune-ti “inca invat”. Esti praf doar atunci cand ai incetat sa mai inveti.

Nu exista dragoste mai mare de sine decat independenta pentru care lupti. Obiectivul tau in fiecare clipa trebuie sa fie independenta, independenta de parinti, independenta de sef, independenta de “prieteni”, independenta de persoane pe care te bazezi sa te faca fericit, independenta de jocuri, de porn, de junk food, de internet si de calculator.

Fa lucruri pe care nu le-ai mai facut pana acum sau lucruri pe care cei din jurul tau se tem sa le faca. Daca stai toata ziua cu nasul in calculator, du-te la un film singur, du-te intr-un club singur, du-te la o petrecere singur, plimba-te de nebun pe strada sau intr-un parc, fara sa ai un loc unde sa trebuiasca sa ajungi.

Nu fii ca ceilalti de dragul de a te integra. Nu fii diferit de dragul de a fi diferit. Lasa-te sa fii tu, indiferent unde vei ajunge sa te incadrezi. Fii confortabil cu tine insuti si vei ajunge sa te iubesti pe tine insuti.

Trimite articolul prietenilor tai, pe:

 

Da Like si Follow, sa pastram legatura:

Posted by Leonard Dobre on Sunday, March 29, 2020