Cum luam decizii dificile

Cum luam decizii dificile
Am observat ca cele mai importante decizii in viata nu sunt usor de luat. Totul e in regula atunci cand trebuie sa alegi dintre ceva ce e bun si ceva ce nu e bun. Insa deciziile dificile sunt reprezentate de faptul ca trebuie sa alegi intre doua lucruri corecte.

Atunci cand ambele variante sunt corecte, trebuie sa realizezi ca o sa trebuiasca sa platesti un anumit pret pentru acea decizie. Orice decizie ai lua, vor fi persoane pe care le vei rani, pentru ca nu poti multumi pe toata lumea. Exista riscul sa faci greseli. Insa mai presus de atat, trebuie sa fii pregatit sa fii impacat cu orice decizie ai luat si sa scoti tot ce e mai bun din ea.

Cum luam decizii dificile? In momentul in care vezi ca nu poti sa iei o decizie, trebuie sa-ti schimbi mediul. Trebuie sa pui stop, si sa-ti iei o vacanta, sa te relaxezi, sa reflectezi si sa meditezi. Cele mai bune idei si decizii nu vin cand vrei tu sa vina, ci cand nu te astepti, si pentru asta cadrul trebuie sa fie unul de relaxare.

Trebuie sa accepti situatia. Trebuie sa fii ok cu tine. Trebuie sa constientizezi ca deciziile le iei in prezent, insa trebuie sa iesi din sfera prezentului pentru ca deciziile sa fie cele corecte. Trebuie sa fii impacat ca poti lua decizii gresite, ca nu poti prezice viitorul, insa trebuie sa realizezi ca il poti influenta.

Daca deciziile sunt “problema”, atunci intrebarile extraordinare sunt “solutia”.

  • Decizia este in concordanta cu valorile mele? Trebuie sa-ti clarifici ierarhia de valori.
  • La 80 de ani, cand privesc inapoi, o s-o regret?
  • Ce vor zice copiii mei de decizia pe care am luat-o?
  • Ce ar face “mentorul” sau “modelul meu de succes”?
  • Care sunt consecintele pe plan general?
  • Care sunt consecintele pe termen lung?

Cu cat ai mai multe intrebari extraordinare la dispozitie, cu atat mai mult o sa te apropii de luarea unei decizii.

Voi ce intrebari va puneti atunci cand trebuie sa luati decizii dificile?

Trimite articolul prietenilor tai, pe:

 

Da Like si Follow, sa pastram legatura:

Posted by Leonard Dobre on Sunday, March 29, 2020