Cum iti transformi obiectivele in proiecte

Cum iti transformi obiectivele in proiecte
De multe ori, vrei sa te apuci de un lucru, iei initiativa, dar nu stii cum sa-ti organizezi timpul si asta pune stop. Sau odata ce te-ai apucat, nu reusesti sa-ti mentii motivatia pe termen lung si asta duce la esec. In urmatoarele randuri vreau sa-ti povestesc cum am rezolvat eu problemele astea si cum poti sa aplici aceste metode in proiectele tale.

Cel mai puternic lucru e pregatirea mentala, ce se intampla in creierul tau inainte sa incepi munca propriuzisa: meditatia si vizualizarea. Voi scrie in alt articol metoda mea de meditatie, insa acum vreau sa pun accent pe vizualizare.

Vizualizeaza-ti proiectele ca fiind niste bebelusi; cu cat mai completa imaginea cu atat mai bine. Da-i o culoare bebelusului ca si cum ai umple o imagine cu o culoare. Pune bebelusul in miscare. Bebelusul trebuie sa aiba o poveste ce reprezinta obiectivul tau pe termen lung.

De exemplu, in momentul asta am 4 baby projects, denumiti gingas: baby body, baby character, baby independence & baby love.

Baby body e galben si e agresiv. Obiectivul meu pe partea asta implica fitness, MMA si bodybuilding, asa ca imi imaginez bebelusul cum slabeste, cum incepe sa dea cu mainile si picioarele intr-un sac si la urma cum pune muschi pe el.

Baby character e rosu si super focusat. Aici, obiectivele sunt mai mult de natura psihologica, dar are elemente externe care ma scoate din zona de comfort; include actiune si lucru la atitudinea pe care o am in general. Pe el il vad ca in scena din 300, cu o sulita in mana, rapunand lupul si intorcandu-se printre oameni, zambind victorios.

Baby independence e verde si salbatic. Reprezinta partile componente ale independentei enumerate in primul post: independenta financiara, independenta geografica si independenta mentala. Seamana cu un mini Hulk, in lanturi. Il vad cum incepe sa se zbata, sa rupa lantul oamenilor care-l trag inapoi, lantul obiectelor materiale si lantul ce e legat de pamant. Si incepe sa fuga, fuge de mananca norii.

Baby love e albastru si plin de caldura. Sunt lucrurile pe care le fac pentru ceilalti, darurile pe care le ofer inapoi lumii. Este foarte zen, pluteste intr-un singur loc, asezat in pozitia de lotus si tine in bratele lui intreg globul pamantesc.

Acestea sunt doar niste exemple. Te incurajez sa te gandesti, in liniste, un sfert de ora, si sa vii cu propriile tale imagini mentale, din moment ce ai fost inzestrat cu un creier care e capabil de imaginatie.

Inchei cu cateva “tips” care sa te ajute in implementarea acestui sistem:

1. Sorteaza-ti informatia in dosare denumite “Babies”, “Baby Projects”, “Baby Whatever” pentru a le putea accesa usor.

2. Un bebelus are nevoie de 9 luni ca sa se nasca. Pune-ti deoparte 9 luni special pentru proiect, astfel incat bebelusul sa prinda viata.

3. Imparte-ti proiectul in task-uri de 9 pasi, pe care ii vei face in cele 9 luni. Scrie in dreptul task-ului numele lunii.

4. Consulta-ti lista in fiecare dimineata cand te trezesti. Eu am o lista complexa, pe care am numit-o “blueprint”, care acopera toate aspectele lucrurilor pe care le voi face, cu planuri zilnice, saptamanale, lunare, dar despre asta intr-un alt articol.

5. Mediteaza ca sa-ti golesti mintea si vizualizeaza ca sa-ti umpli mintea cu imagini productive.

6. De fiecare data cand incepi lucrul la un proiect, vizualizeaza-ti bebelusul in actiune. In functie de task-ul corespunzator acestei luni, vizualizeaza cum duce la bun sfarsit actiunea AZI.

7. Vizualizeaza ce impact va avea proiectul tau asupra lumii. Vezi cum ar fi lumea fara el, si cum ar fi lumea cu el.

8. Imagineaza-ti cum, daca nu ai grija de el, bebelusul va muri. Cu cat faci imaginea mai trista, cu atat mai bine.

9. Gandeste-te la un model care te inspira, care a ajuns sa aiba ce vrei sa indeplinesti, si imagineaza-ti cum are grija de acest bebelus impreuna cu tine.

Din cand in cand, am tendinta sa sar peste toata munca in plus si sa incep treaba, insa vizualizarea este foarte importanta. In zilele in care n-am chef sa fac pregatirea mentala, ajung pe pilot automat. Nu simt nici Scop, nici Semnificatie in ceea ce fac. Oricat de iesit din comun pare, lucrurile asta iti vor da energia mentala necesara sa te apuci si sa te tii de un proiect.

Trimite articolul prietenilor tai, pe:

 

Da Like si Follow, sa pastram legatura:

Posted by Leonard Dobre on Sunday, March 29, 2020