Cum iti faci un program de activitati – Partea 1

Cum iti faci un program de activitati - Partea 1
Mi-a sarit lumea in cap ca am disparut instant, ca nu mai scriu etc. Chestia e ca am fost foarte mult pe drumuri in ultimul timp, a trebuit sa imi ies din program, sa-mi pierd timpul pe la doctori samd. Azi am stat si am cautat sali pentru activitatile pe care urmeaza sa le fac: MMA si latino de club. M-am gandit de ce sa nu scriu despre asta daca tot mi-am batut capul toata ziua.

De ce MMA si latino de club? De cand am citit “King Warrior Magician Lover”, am inceput sa privesc cu alte lentile activitatile pe care le fac. Clubul de Toastmasters de exemplu iti dezvolta partea de “magician”, de “performing” in fata publicului. La capitolul asta mai intra actoria si improvizatia. Mixed Martial Arts iti dezvolta partea de “warrior” a personalitatii, si am ales special un stil oarecum violent, pentru ca sunt peste poate de disciplinat, de zen, sau cel putin asa ma consider.

La inceput oscilam intre Kung Fu si MMA, insa m-am gandit ca un stil gen Kung Fu ma ajuta doar ca rafinament la ce am construit deja in domeniul asta. Si as practica, insa nu chiar acum. Latino de club poate fi privit ca pe o activitate care-ti dezvolta partea de magician, pentru ca ajungi sa prestezi in public, insa eu consider mai mult ca-ti dezvolta partea de “lover”, partea “gratioasa”, partea “feminina” a personalitatii.

MMA si latino de club cred ca se imbina perfect, si zic asta deoarece imi aduc aminte ce citeam despre romani, despre gladiatori, despre luptatorii din vechile timpuri. In acele vremuri nu existau luptatori care sa nu stie sa si danseze.

Cum am ajuns sa-mi impac toate activitatile astea?

Prima data mi-am facut lista de prioritati. Daca ma iau dupa “testul KWML”, punctul meu slab e partea de “magician” a personalitatii, avand 7.7%. Stiind lucrul asta, Toastmasters ramane cel mai important pentru mine si nu as renunta la el pentru nici un fel de activitate auxiliara.

Pe locul 2 cu 15.4% e partea de “warrior”, deci MMA-ul devine prioritatea numarul 2. Oamenii au program marti si joi, deci zilele astea sunt batute in cuie. In caz ca aveam antrenament si intr-o zi de luni, nu ma inscriam si imi cautam altceva.

Pe locul 3 si 4 am, la egalitate cu 38.5%, partea de king si partea de lover. Sunt partile la care trebuie sa lucrez cel mai putin, insa nici astea nu trebuiesc neglijate. Asa ca mi-am cautat o sala de “latino de club” pana cand am gasit una care are program in orice zi in afara de luni, marti si joi. Si, spre bucuria mea, am gasit o grupa care practica miercuri si vineri.

Cum iti faci un program de activitati - Partea 1

In partea 2, voi explica cum sa-ti gasesti usor o sala pentru activitatea pe care vrei s-o incepi.

Trimite articolul prietenilor tai, pe:

 

Da Like si Follow, sa pastram legatura:

Posted by Leonard Dobre on Sunday, March 29, 2020