Cum iti extinzi cercul social urmandu-ti “pasiunile”

Cum iti extinzi cercul social urmandu-ti "pasiunile"
Sa zicem ca esti un tip care n-are social skills dezvoltate, cum era si cazul meu. Poti sa citesti materiale de dezvoltare personala si sa simti ca oarecum cresti ca om, insa daca ramai inchis in casa, faci aceleasi lucruri pe care le faceai pana acum si te intalnesti cu aceleasi persoane cu care te intalneai pana acum, o sa-ti dezvolti doar o mica parte din potentialul tau.

Cum iti cresti cercul social? Poti sa incepi sa te bagi in seama cu diverse persoane pe strada, sa faci lucruri de jackass, sa te duci la paine si sa ceri chiloti, insa astea or sa te ajute doar ca sa-ti creasca un pic increderea cand te afli intr-o conversatie.

Si atunci? O alta cale e sa descoperi lucruri interesante, sa te duci sa faci acele lucruri si in timp ce le faci, sa te inconjori de persoane care iti impartasesc interesul. Apoi, in orice situatie te afli, poti sa probezi daca persoanele din jurul tau iti impartasesc interesul si poti sugera, ca mai departe, sa faceti acele lucruri impreuna.

Bine, dar poti sa zici, sunt un soarece de biblioteca, majoritatea timpului citesc literatura braziliana, ma joc Counter Strike, World of Warcraft si ma uit la Cum am cunoscut-o pe muma-ta. In cazul asta trebuie sa realizezi ca nu poti sa-ti extinzi cercul social daca, in primul rand, nu esti sociabil.

Nu poti sa fii sociabil daca ai avut experiente negative in ceea ce priveste lucrul asta, daca nu iti place sa te aflii in mijlocul multimii. Tocmai de aici trebuie sa re-incepi. Ca sa iti placa sa fii inconjurat de multime, trebuie sa devii parte din multime. Sa treci peste toate experientele neplacute pe care le-ai avut si sa incepi sa iti alegi cu grija persoanele pe care vrei sa le ai in viata ta.

Cum afli ce lucruri te pasioneaza? Sunt mai multe metode de a afla. Unul e sa-ti imaginezi mai multe activitati la care ai participat si sa-ti aduci aminte cum te-au facut sa te simti. Daca erai energizat si plin de viata in acel moment, e un indiciu ca asta e un lucru de care merita sa te tii.

Alta metoda e sa experimentezi diferite lucruri. Daca vezi ceva la cineva, care te misca, du-te si incearca-l. Daca crezi ca e o activitate care te ajuta sa cresti ca persoana, du-te si fa-o, indiferent ce e. Nu da inapoi, nu te gandi ca “sa fac eu lucrul asta? asta nu sunt eu!” Daca te-a miscat intr-un fel, inseamna ca reprezinta ceva personal pentru tine.

Trimite articolul prietenilor tai, pe:

 

Da Like si Follow, sa pastram legatura:

Posted by Leonard Dobre on Sunday, March 29, 2020