Cum induci schimbare in viata ta?

Cum induci schimbare in viata ta?
E placut sa te inconjori de lucruri “roz”, de mesaje pozitive, de lucruri care reusesc sa te relaxeze, de mici placeri ale vietii, insa ce te face sa produci o schimbare cu adevarat in viata ta? Multe persoane din jur ne zic ca trebuie sa iesim din zona de confort. Mi se pare un sfat dat pe jumate, asa. Cum naiba facem noi lucrul asta? De aceea vreau sa indentific si sa tratez partile implicate in a produce schimbare.

1. Cat de mult te-ai saturat de bullshit-ul din viata ta? Sa vrei, in mod constient, sa schimbi ceva nu e de ajuns. Trebuie sa ajungi intr-un punct in care vrei acea schimbare cu tot dinadinsul, altfel o s-o lasi balta pentru ca “merge si asa”. Satura-te.

2. Trebuie sa identifici natura bullshit-ului. Ce trebuie sa infrunti fatza in fatza? Care este cantitatea de bullshit implicat?

3. Trebuie sa te evaluezi personal. Prin cat de mult bullshit in plus esti dispus sa treci? Cat timp, cata energie, cate alte resurse esti dispus sa aloci pentru asta?

4. Trebuie sa “iesi din zona de confort” . Asta inseamna sa aplici “stres”. Nici prea mult dar nici prea putin, ci destul incat sa obtii “flow”, astfel incat nivelul de provocare sa corespunda cu nivelul de skill pe care-l aduci in ecuatie.

5. Trebuie sa iti indrepti atentia si sa te concentrezi asupra lucrulor importante. Nu de putine ori o trebuiasca sa lucrezi cu lucruri ambigue, cu indoieli, cu frici. O sa vrei sa le eviti la fel cum nu vrei sa deranjezi persoane din jurul tau, insa, cateodata, trebuie sa te imbulzesti si sa mergi mai departe in pofida lor.

6. Trebuie sa esuezi, sa cazi cu nasul in noroi si sa simti cum toata gloata incepe sa calce peste tine. Trebuie sa contemplezi asupra acestui fapt, sa iti dai voie sa simti cu adevarat acel esec.

7. In momentul asta, ai 2 optiuni: sa te lasi infrant sau sa iti recapeti fortele ca sa renasti din propria cenusa. Doar atitudinea pe care o ai in fatza aversitatii o sa-ti determine ce alegi.

8. Trebuie sa-ti schimbi intrebarile, sa-ti schimbi actiunile pe care le intreprinzi si sa nu incetezi niciodata sa inveti, sa evoluezi, sa devii mai mult.

Poate ca, in momentul asta, cuvintele de mai sus nu vor avea prea multa valoare pentru tine, insa va veni o vreme cand vei avea nevoie de ele si atunci ti le vei aminti si vei simti valoarea lor, pentru ca de-abia atunci ele vor fi adevarul tau.

Trimite articolul prietenilor tai, pe:

 

Da Like si Follow, sa pastram legatura:

Posted by Leonard Dobre on Sunday, March 29, 2020