Cum faci fitness de acasa

Cum faci fitness de acasa
Saptamana trecuta am avut un rol la Toastmasters unde trebuia sa fiu prezentat, la inceput, pe baza unei descrieri scrise. Aceasta a fost descrierea pe care i-am oferit-o toastmaster-ului:

“Leonard Dobre este web designer, are grija de majoritatea site-urilor stepout. Este foarte ocupat in ultimul timp, lucrand la cate 5 proiecte deodata, dar si foarte lenes, pentru ca asteapta sa se incalzeasca afara ca sa-si reinceapa hobby-urile si activitatile ce presupun miscare.”

Adevarul e ca lucrurile nu stau chiar asa. Fac exercitiu fizic, si fac de mai multe ori decat atunci cand mergeam la sala. Frigul si sala sunt doar scuze sa nu faci exercitiu fizic. In momentul in care mi-am pus in Joe’s Goals ca obiectiv “Fitness”, a trebuit sa ma gandesc la metode sa-l indeplinesc.

Mi-am pus un obiectiv de 5 zile, de luni pana vineri, astfel incat sa ma asigur ca fac cel putin 3 zile. Ma folosesc de ce am in casa. Am gantere, am bicicleta de fitness, am internet. Colcaie internet-ul de programe de fitness, poti sa cauti: Taebo, P90X, The Firm, Shaolin Training.

La inceput, obiectivul tau nu trebuie sa fie neaprat sa te tii, in mod regulat, de un anumit program, ci sa incerci cat mai multe lucruri. Daca azi faci cardio, maine fa abdomene si poimaine flotari. Fa stretchings. Obisnuieste-ti toti muschii sa fie lucrati. Pune-ti obiectiv sa ai febra musculara in tot corpul si de-abia dupa aia incepe-ti un program.

Daca programul tine o ora, pentru primele dati fa doar un pomodoro de 25 de minute, apoi creste la 45 de minute, ca intr-un final sa ajungi sa faci o sesiune completa. Daca intr-un program, ceilalti fac 50 de flotari, tu fa doar 10. Asculta-ti corpul si fa pauze active. Daca ceilalti continua programul si tu ai obosit, fa stretchings.

Cel mai important, fuckin have fun! Cum faci asta? Prin atitudinea pe care o aduci exercitiului. Eu am o oglinda pe sifonier si ma uit in ea, sa vad cat de caraghios sunt facand exercitiile respective. Nu te gandi la nimic altceva cand faci fitness. Ramai in corp, simte-ti fiecare muschi cum se incordeaza si relaxeaza. Gandeste-te la motivatia pe care o ai. Lucrurile astea te vor impinge inainte.

Disclaimer (ca trebuie): nu sunt medic, mergeti sa va consultati prima data, sfaturile de mai sus sunt pura fictiune, au rol de entertainment purposes, alea alea.

Trimite articolul prietenilor tai, pe:

 

Da Like si Follow, sa pastram legatura:

Posted by Leonard Dobre on Sunday, March 29, 2020