Creation GECK end of month

Creation GECK end of month
A mai trecut o luna, deci e timpul sa recapitulam. Luna asta era dedicata creatiei, asa ca: am construit si am dat drumul site-ului Toastmasters Bucuresti, am mai lucrat la site-urile Stepout, pe ici pe colo, insa highlight-ul lunii a fost cursul de desen la care am reusit sa particip.

Imagineaza-ti ca esti intr-un cadru de relaxare totala, unde toate gandurile tale dispar pentru o perioada de cateva ore. Poti simti mirosul de ulei aromat in timp ce o melodie indiana iti mangaie timpanele. Poti simti cum te pierzi intr-o activitate pe care aproape o uitasei, de care chiar incepuse sa-ti fie frica: desenul pe hartie.

Acelasi sentiment l-am mai avut atunci cand m-am reapucat de inot dupa multi si multi ani. E o combinatie intre amintiri vechi si senzatii noi, intre fricile care te-au facut sa renunti la acea activitate si micile victorii pe care vezi ca le atingi in clipa prezenta.

Insa efectele nu au fost doar de moment, pentru ca s-a produs un “shift” si in felul in care imi desfasor activitatea de creatie: acum sunt mult mai calm, mai rabdator, stiu exact cand trebuie sa lucrez mai incet, mai rapid, sunt mai concentrat pe sarcina pe care o am in fatza. Tot workflow-ul a devenit asa mai “zen”.

Daca inainte aveam un ritual rudimentar pentru creatie, acum am ajuns sa il duc la extrem, pregatindu-ma cu tot felul de elemente care imi asigura acel spatiu de relaxare si creativitate. Si partea cea mai frumoasa e ca reusesc sa imi mentin acea stare si s-o aduc in alte activitati, fara sa existe vreo legatura intre ele. Simt ca starea mea de flow evolueaza din ce in ce mai mult. :)

Ajunsesem sa ma gandesc la un moment dat, facand paralele cu MMA-ul, ca daca as face sparring cu cineva dupa cateva ore de desen, as fi atent mai degraba la felul cum cade umbra manusii pe tampla sau la ridurile care se formeaza la coada ochiului atunci cand se pregateste adversarul sa loveasca. Imaginatie bogata, nu incercati asa ceva acasa. :) Concluzie: Merita, nu neaparat pentru activitatea de a desena in sine, cat pentru “efectele secundare” care vin odata cu aceasta.

Asa, ce am observat de cateva zile incoace?! Parca s-a produs un click general pe 21 iunie, adicatelea atunci cand a inceput sezonul de vara. Vad lume din ce in ce mai putina la activitati, de parca nimeni nu mai are chef sa faca nimic, asa. S-au dus vremurile cand se imbulzea lumea la Toastmasters, la MMA, la dans.

Oameni buni, voi ce faceti cand incepe vara de nu mai sunteti activi pe nicaieri? :)

Articol din seria: Cum fac din 2011 cel mai bun an de pana acum

Trimite mai departe:

 

Pastram legatura:

Posted by Leonard Dobre on Sunday, March 29, 2020