Banii intr-un lifestyle minimalist – Partea 2

Banii intr-un lifestyle minimalist – Partea 2
La sfarsitul articolului anterior puneam intrebarea: “Tu cum ti-ai rezolvat capitolul “bani” in stilul de viata pe care-l traiesti?” si am primit 2 raspunsuri chiar de la niste persoane care au facut acelasi lucru pe care vreau sa-l fac si eu: s-au mutat la Timisoara.

Cand am venit in TM stiam exact ce vreau sa fac. Asta m-a ajutat cel mai mult; am stiut la ce firma vroiam sa lucrez si m-am dus acolo. M-au angajat.

Pe urma am dat de dezoltare personala. La inceput am participat si pe urma am realizat ca am trecut si eu printr-o gramada de experiente si pot sa impartasesc din ele. A inceput ca un hobby, pe urma am investit si mai mult timp pentru el … iar acum e o pasiune din care castig si bani (dar nu suficienti sa ma las de job).

Concret nu mai tin evidenta banilor (am tinuto pentru 3 ani de zile notandu-mi tot ce cheltuiesc si am pierdut timp pt asta), in principiu pentru ca nu sunt cheltuitor. Nu as avea unde sa cresc eficienta si deocamdata nici nu ma intereseaza.

Au urmat o serie de informatii personale pe care nu le voi divulga. Alt raspuns a fost:

Eu cheltui cam 400 EUR pe luna pentru mancare, transport, cheltuieli la bloc, net, tot ce trebe. Am aflat asta folosind https://money.strands.com/ – recomand cu mare caldura pentru ca am incercat mai multe softuri.

La chirie, nu te-as sfatui sa iei garsoniera pentru ca e cea mai scumpa. Daca ai avea pe cineva cu care sa imparti doua camere deja ar fi alta viata.

Din ce am observat eu cheltui cel mai mult pe transport.

Cateva concluzii pe care le-am tras:
1. Studiaza terenul inainte. Vezi care sunt conditiile, care este firma ideala la care vrei sa lucrezi si lupta-te sa ajungi acolo.
2. Foloseste un software pentru finante personale. Macar la inceput, astfel incat sa stii cum stai cu banii.
3. E mai avantajos sa-ti gasesti un coleg de apartament decat sa stai singur. Insa, ca experiment, as incerca si varianta sa locuiesc singur intr-o garsoniera.

Le multumesc celor care mi-au raspuns, informatiile astea reprezinta inca o piesa din puzzle pentru mine.

Trimite articolul prietenilor tai, pe:

 

Da Like si Follow, sa pastram legatura:

Posted by Leonard Dobre on Sunday, March 29, 2020