Subiect: Dezvoltare Personala.
1 minut.

Un program, un curs sau un seminar nu te poate schimba si nu te poate motiva. Poate doar sa-ti ofere informatii. Sunt sanse foarte mari ca, dupa euforia pe care o simti in timpul programului, sa te intorci de unde ai plecat. Declicul de care ai nevoie ca sa te schimbi se produce, in mod real, in 2 cazuri:

1. Traiesti o trauma – o boala, un accident, moartea unei persoane apropiate, despartire de partener.
2. Descoperi ceva maret, o cauza mai mare decat tine, ceva care te misca profund.

In ambele cazuri, poti sa-ti dai seama ca s-a produs declicul pentru ca nu mai te simti cum te simteai pana acum in mod normal. Ai fluturasi in stomac, simti o energie care te ghideaza, simplul fapt ca te gandesti la cum o sa fie viitorul tau iti face pielea de gaina.

Un produs informational e ca o carte de magii, asta cand tu esti un simplu discipol. Tot ai nevoie de o bagheta magica, de antrenament si de batranul intelept care sa te treaca prin ritualul de initiere.

Dar e responsabilitatea ta ca butonul de ON sa ramana aprins, nu a celor de la care primesti informatii. De aceea si esueaza majoritatea celor care vor sa se schimbe, pentru ca nu se simt in control asupra propriei lor vieti.

Simpla citire, ascultare sau vizionare de materiale nu e de ajuns. Trebuie sa faci extra-work si sa vezi cum poti sa aduci toate invataturile alea in viata ta. Trebuie sa ai o viziune, un plan general si pasi de actiune. Trebuie sa-ti creezi obiceiuri care duc la stilul de viata pe care vrei sa-l ai.

Nu e de ajuns sa stai intr-o pauza de masa si sa te gandesti cam ce ai vrea sa obtii, sa faci si sa devii. Obisnuieste-te sa scrii tot, obisnuieste-te sa-ti faci liste, indiferent cat de ciudat ti se pare. Ai o problema? Deschide un Notepad. Nu stii incotro te indrepti? Deschide un Notepad. Rupe-ti timp 30 de minute sa stai tu cu tine si sa-ti pui intrebari. Scrisul te scoate din cutia ta mentala si te ajuta sa creezi conexiuni pe care nu le puteai genera daca doar faceai head-work.

Care e diferenta dintre mine si tine? Tu citesti un articol sau urmaresti un clip, eventual faci un exercitiu scris si crezi ca te-ai scos. Eu lucrez in fiecare zi sa ajung unde vreau sa fiu. Am un caiet al visurilor, am task-uri de completat, am un jurnal de dezvoltare personala in care-mi monitorizez evolutia. Eu investesc zilnic in mine pentru ca schimbarea sa fie reala.

Tu ce faci in fiecare zi pentru tine si pentru viitorul pe care ti-l doresti?

4 comentarii

Trimite articolul prietenilor tai:

Pastram legatura:

Daca ai intrebari sau completari:

4 comentarii la Eu nu pot sa-ti schimb viata

 1. Catalin Oanca · www.facebook.com ·

  Articolul l-am citit pentru ca l-am primit in inbox, ca rezultat al abonarii mele la al tau blog :)
  Mi-a placut mult pentru ca, chiar daca eu aplic lucrurile ce tu le-ai precizat in acest material, acestea se vor dovedi pretioase in proiectele ce le pregatesc personal. Sunt lucruri de care oamenii din jurul nostru trebuie sa fie constienti, in drumul lor catre succes.

 2. Jeni Straut · www.facebook.com ·

  M-a interesat ce ai scris in blog pt. ca asta fac, scriu in jurnal cand informatiile se aduna intr-un moment de revelatie. E f. interesant cum se leaga toate atunci cand scri sau in meditatie. Am observat ca atunci cand ai nevoie vine si informatia necesara sa intelegi mai bine. Pt. asta mi-a venit si impulsul sa citesc blogul. Multumesc!

 3. Leonard Dobre

  Ma bucur si ma minunez cand vad oamenii pe care-i ating articolele mele. Multumesc si eu. :)

 4. Andreea

  De cate ori visul meu de a ma schimba s.a oprit la stadiul de imi doresc… Acum inteleg… Nu faceam nimic ptr asta

Citeste in continuare: